مقالات آموزشی

آیا مصرف مکمل کراتین باعث ریزش مو می شود؟

رابطه مصرف کراتین و ریزش مو

اگر به شما بگویند که بین عضلات بزرگ یا موهای پر پشت، تنها یکی را می توانید داشته باشید، کدام یک را انتخاب می کنید؟ اگر شما هم زمانی را صرف تحقیق در مورد کراتین از طریق صفحات آنلاین کرده باشید، احساس می کنید که نمی توانید هر دو مورد بالا را با هم داشته باشید. کراتین یک عضله ساز عالی است اما یک اثر جانبی نهایی دارد؛ یک سر براق و طاس. اما آیا واقعاً مصرف مکمل کراتین باعث ریزش مو می شود؟

ببینید، اگر زمانی را صرف تحقیق در مورد کراتین از طریق صفحه های آنلاین می کنید، بهتر است این کار را متوقف کنید. نظرات بدنسازان و یا افراد عامی، منبع خوبی برای یادگیری در مورد موضوعات پیچیده علمی و یافتن جواب سوال ها نیستند. البته که این حرف به این معنا نیست که افراد باهوشی در میان افراد این گروه ها وجود ندارند، قطعاً وجود دارد. اما باید تنها به اندازه نظر شخصی یک نفر برای آن ها وقت گذاشته و به آن اعتماد کنید.

ارتباط بین کراتین و ریزش مو، به یک مطالعه کوچک در مورد بازیکنان راگبی (یا همان فوتبال آمریکایی) برمی گردد. به طور خلاصه، هیچ مدرک علمی قطعی در رابطه با ریزش مو و مکمل های کراتین وجود ندارد. البته که عکس آم هم صحیح است؛ یعنی هیچ مدرک علمی قطعی وجود ندارد که ریزش مو را به عنوان یک اثر جانبی بالقوه مکمل های کراتین رد کند. بنابراین، با ما در فروشگاه زلفان همراه باشید تا کمی دقیق تر این موضوع را بررسی کنیم.

کراتین چیست؟

کراتین یکی از مکمل های بدنسازی است که به طور گسترده مورد تحقیق قرار گرفته است. این ماده به طور طبیعی در محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز یافت می شود، اما تقریباً در تمام فروشگاه های بزرگ یا فروشگاه های فروش مکمل قابل خریداری است. مطالعات متعدد کراتین را به افزایش قدرت، عضله سازی و عملکرد ورزشی و همچنین بهبود ریکاوری بعد از تمرین مرتبط می دانند. انواع مختلفی از کراتین در بازار وجود دارد، اما کراتین مونوهیدرات کمترین قیمت را دارد و به همان نسبت، تاثیرگذاری کمتری هم نسبت به سایر موارد دارد.

رایج ترین عارضه جانبی مصرف مکمل کراتین احتباس آب است که منجر به افزایش وزن می شود، اما سایر عوارض جانبی احتمالی عبارتند از؛ گرفتگی عضلات، حالت تهوع، سرگیجه، مشکلات معده، کمبود آب و عدم تحمل گرما است که در افراد مختلف متفاوت است. کراتین برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا کسانی که مشکلات کلیوی دارند توصیه نمی شود. جالب اینجاست که معتبرترین منابع آنلاین برای تحقیقات مکمل و بهداشت، ریزش مو را به عنوان یک عارضه جانبی کراتین ذکر نمی کنند.

مصرف کراتین بدنسازی

شواهد علمی تاثیر مصرف مکمل کراتین در ریزش مو

تنها مقاله علمی که به طور بالقوه کراتین را به ریزش مو متصل می کند، مطالعه ای بود که در سال 2009 در مجله بالینی پزشکی ورزشی (the Clinical Journal of Sports Medicine) منتشر شد. این مطالعه به طور مشخص تنها روی 20 بازیکن راگبی انجام شد در حالی که آنها فقط 3 هفته مکمل کراتین مصرف می کردند. کسانی که در این مطالعه کراتین مصرف کرده اند، 25 گرم در روز مصرف می کنند (5 گرم توصیه معمول است).

محققان دریافتند که کراتین ممکن است تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون (DHT) را افزایش دهد. اعتقاد بر این است که DHT هورمون پشت طاسی الگوی مردانه در مردان است که از نظر ژنتیکی مستعد ریزش مو هستند. کاری که این مطالعه انجام نداد، اثبات این مسئله بود که کراتین می تواند باعث ریزش مو شود یا حتی این دو مورد را به هم پیوند دهد. در این تحقیق نه تنها ریزش مو ذکر نشده است، بلکه روی افراد بسیار کمی هم انجام شده و محدود به یک بازه زمانی بسیار کوتاه است. در مقاله دیگری از سایت زلفان با عنوان تقویت مو با شامپو کراتینه مو، فواید و معایب به بررسی تقویت موها با استفاده از شامپو کراتینه پرداخته شده که می تواند اطلاعات بسیار خوبی به کاربران بردهد.

شواهد عینی مرتبط با مصرف مکمل کراتین و طاسی سر

گفته شده ک این احتمال وجود دارد که کراتین بتواند در رشد یا بازیابی مو تداخل ایجاد کند، اما دلیلی برای اثبات آن به سادگی وجود ندارد. از آنجا که هیچ کس ثابت نکرده که این مکمل باعث ریزش مو نمی شود، نمی توان آن را رد کرد و افراد مختلفی وجود دارند که آن را تایید می کنند. “من این یك پسر را می شناختم كه كراتین مصرف می كرد و بعد از دو سال كچل شده بود” یا “من كراتین مصرف می كردم اما وقتی فهمیدم موهای من نازك شده، مصرف آن را متوقف کردم”. نظرات مشابه این را در سراسر اینترنت می توانید ببینید.

آن ها روایاتی عینی، و داستان هایی مبتنی بر تجربه شخصی افراد هستند. و مشکل این گفته ها این است که مشخص نیست ممکن است به هم مرتبط باشند یا نباشند. این افراد می توانستند قبل از شروع کراتین مستعد ریزش مو شوند. یک چیز مشترک که در بسیاری از این منابع وجود دارد، حکایتی بهبودی ریزش موی افراد پس از قطع مصرف مکمل است. به این معنی که مردانی که ادعا می کنند در اثر عوارض مصرف کراتین دچار کم پشتی مو شده اند، معتقدند که پس از قطع مصرف مکمل، ریزش موی آن ها بهبود می یابد. استفاده از مواد محافظتی مطمئن و معتبری همچون آنتی دمیج مو کادیوو احیا کننده و ترمیم کننده مو می تواند در جلوگیری از ریزش موها و همچنین ترمیم آنها بسیار موثر باشد.

آنتی دمیج مو کادیوو احیا کننده و ترمیم کننده مو

اثرات کراتین بدنسازی بر روی موها

کراتین ممکن است بر سطح DHT تأثیر بگذارد که به عنوان عاملی شناخته شده نقش مهمی در ریزش مو در مردانی دارد که مستعد ابتلا به این مشکل هستند. با این حال، مطالعه مقاله مرتبط با کراتین و DHT بدون اشکال نبود، یعنی اندازه مصرف این مکمل و تعداد کم شرکت کنندگان در این مطالعه که قابل اعتماد نیست. بعلاوه، در هیچ کجای این مطالعه به ریزش مو اشاره نشده است.

روایت های بی شماری در اینترنت وجود دارد که مردان ادعا می کنند هنگام مصرف کراتین، داشتن موهای کم پشتی را تجربه کرده اند. مشکل این روایت ها هم این است که تقریباً به همین تعداد، افرادی هستند که ادعا می کنند چنین مشکلی را تجربه نکرده اند، پس نمی توان به این سخنان هم استناد کرد. منظور از این کراتین ، مواد بوتاکس مو نیست. حتما دقت داشته باشید که هنگام خرید مواد بوتاکس مو و کراتین مو ، کراتین خوراکی را با این دو اشتباه نگیرید.

آیا کراتین مصرف کنیم یا خیر؟

کراتین به عنوان یک مکمل بی خطر شناخته شده است که می تواند به رشد و قدرت عضلات کمک کند. شواهدی که به طور بالقوه آن را به ریزش مو مرتبط می کند، در بهترین حالت ضعیف هستند، و احتمال زیادی وجود دارد که بتوانید مقدار توصیه شده را مصرف کنید و چیزی جز شایعترین عارضه جانبی، یعنی افزایش وزن در اثر احتباس آب را تجربه نکنید. اگر ریزش موی شما واقعاً نگران کننده است، مواردی وجود دارد که می توانید برای رفع آن انجام دهید.

اگر جز آن دسته افرادی هستید که به زیبایی خود اهمیت می دهید و از محصولات مراقبتی و زیبایی مو استفاده می کنید، به شما پیشنهاد می کنیم که برای خرید کراتین مو به فروشگاه اینترنتی زلفان مراجعه کنید و یک خرید ارزان و مطمئن را تجربه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *