اصلیترین تفاوت کراتین و پروتئین تراپی مو چیست؟ برای احیا و صافی موها از چه روشی استفاده کنیم؟ شاید این سوالات برای شما نیز ایجاد شود، پس برای یافتن پاسخ بهتر است در این مطلب از زلفان با ما همراه باشید!
کراتین و پروتئین تراپی هر دو روش محبوب برای بهبود ظاهر و سلامت مو هستند. این دو روش بر روی ساختار مو تأثیر میگذارند و باعث صافتر، براقتر و سالمتر شدن آن میشوند. اما تفاوتهای مهمی بین این دو روش وجود دارد که انتخاب بهترین گزینه را برای موهای شما دشوار میکند. ما با بررسی تفاوتهای اصلی بین کراتین و پروتئین تراپی به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
کراتین مو چیست؟
کراتین یک پروتئین طبیعی است که در مو، پوست و ناخن وجود دارد. هدف از کراتین تراپی، افزودن لایه اضافی از کراتین به مو است تا موها صافتر، براقتر و کمتر وز شوند. این روش معمولاً با استفاده از مواد شیمیایی انجام میشود که به مو نفوذ کرده و پیوندهای هیدروژنی مو را میشکند و سپس دوباره آنها را در حالت صافتر بازسازی میکند.
مزایای کراتین
کراتین تراپی مو مزیتهای زیادی دارد که ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:
- صاف شدن موها: یکی از مهمترین مزایای کراتین تراپی صاف شدن موها است.
- افزایش درخشندگی موها: کراتین موها را براقتر و زیباتر میکند.
- کاهش وز مو: کراتین موهای وز را مهار کرده و آنها را نرمتر میکند.
- سهیل حالت دادن به موها: موهای کراتین شده راحتتر حالت میگیرند.
- کاهش زمان حالت دادن به موها: با کراتین تراپی، زمان کمتری برای حالت دادن به موها نیاز است.
معایب کراتین
از معایب کراتین تراپی میتوان به بوی نامطبوع برخی از مواد کراتین، امکان آسیب به موهای رنگ شده، نیاز به مراقبتهای خاص بعد از انجام کراتین و استفاده از مواد شیمیایی اشاره کرد.
کراتین تراپی برای چه موهایی مناسب است؟
کسانی که موهای خشک و آسیب دیدهای دارند، میتوانند برای رطوبت رسانی و ترمیم آنها از کراتین تراپی استفاده کنند. البته کراتین، فر موها را کاهش داده و آنها را صافتر میکند. پس برای صافتر شدن موهایتان میتوانید از این محصول استفاده کنید.
در ضمن کراتین به موهای رنگشده درخشندگی و نرمی بیشتری میبخشد و این پروتئین مغذی از موها در برابر حرارت سشوار و اتو مو محافظت میکند. پس اگر به دنبال این نتایج هستید، میتوانید از کراتین تراپی استفاده کنید.
چه کسانی نباید کراتین تراپی انجام دهند؟
به دلیل وجود مواد شیمیایی در برخی از محصولات کراتین، بهتر است زنان باردار و شیرده از کراتین تراپی خودداری کنند. در ضمن افرادی که به مواد شیمیایی حساسیت دارند، باید قبل از انجام کراتین تراپی با پزشک خود مشورت داشته باشند. البته کراتین ممکن است موهای بسیار نازک و شکننده را سنگینتر کند؛ پس افرادی که موهای بسیار نازک و شکننده دارند، بهتر است از این محصول استفاده نکنند.
پروتئین تراپی مو چیست؟
پروتئین تراپی روشی است که در آن پروتئینهای از دست رفته مو جایگزین میشوند. این پروتئینها به موها نفوذ کرده و آنها را تقویت و ترمیم میکنند. پروتئین تراپی برای موهای آسیب دیده، خشک و شکننده بسیار مفید است.
مزایای پروتئین تراپی
از مزایای پروتئین تراپی میتوان به تقویت و ترمیم موهای آسیب دیده، افزایش انعطافپذیری مو، کاهش موخوره و برخی موارد این چنین اشاره کرد. در ضمن هر فردی میتواند برای ترمیم و درخشان شدن موهای خود از پروتئین تراپی کمک بگیرید.
معایب پروتئین تراپی
پروتئین تراپی معایب زیادی ندارد و تنها تفاوت آن با کراتین تراپی در ماندگاری است. به طور که ماندگاری پروتئین کمتر از کراتین بوده و گاهی اوقات ممکن است با پروتئين تراپی موها سنگینتر شوند.
ماندگاری پروتئین تراپی مو
ماندگاری پروتئین تراپی با توجه به روش استفاده شده و مواد مصرفی، چند هفته تا چند ماه ماندگاری دارد. اگر پروتئین تراپی مو به صورت حرفهای و در سالنهای زیبایی انجام شود، این ماندگاری بیشتر از ۶ ماه خواهد بود.
افراد مناسب پروتئین تراپی مو
پروتئین تراپی مو یک روش کاملا مناسب و کم خطر برای ترمیم موهای خشک، آسیب دیده، رنگ و دکلره شده و زبر یا ضخیم است. در ضمن افراد با تار موهای ضعیف و شل هم کاندیدای مناسبی برای پروتئین تراپی هستند. پس اگر موهای سالم و قوی دارید، بهتر است از روشهای پروتئین تراپی استفاده نکنید.
چه افرادی نباید از پروتئین تراپی استفاده کنند؟
پروتئین تراپی مو برای بیشتر مردم بدون مشکل و بیخطر است، اما با این حال باید افراد زیر از انجام پروتئین تراپی مو خودداری کنند:
- در صورت ایجاد آلرژی و حساسیت به محصولات پروتئین تراپی
- خانمهای باردار و شیرده
- داشتن مشکلات پوست سر مانند التهاب، عفونت، زخم یا ترشحات غیرطبیعی
- ریزش مو به دلیل مشکلات هورمونی
تفاوتهای اصلی کراتین و پروتئین تراپی
برای اینکه بتوانید به خوبی و به سرعت با تفاوتها و شباهتهای کراتین و پروتئین تراپی آشنا شوید، تمامی ویژگیهای آنها را در یک جدول طبقه بندی کردهایم.
ویژگی | کراتین تراپی | پروتئین تراپی |
هدف | صافی و کاهش وز | تقویت و ترمیم مو |
مواد استفاده شده | مواد شیمیایی حاوی کراتین | پروتئینهای طبیعی |
تأثیر بر ساختار مو | شکستن و بازسازی پیوندهای هیدروژنی | پر کردن شکافهای مو |
ماندگاری | طولانیتر (تا چند ماه) | کوتاهتر (چند هفته) |
مناسب برای | موهای فر، وز و مقاوم | موهای آسیب دیده، خشک و شکننده |
پروتئین تراپی یا کراتین تراپی، کدام یک برای شما مناسبتر است؟
انتخاب بین کراتین و پروتئین تراپی به نوع مو و نیازهای شما بستگی دارد. اگر به دنبال صافی طولانی مدت و کاهش وز هستید، کراتین گزینه مناسبی است؛ اما اگر موهای شما آسیب دیده و به تقویت نیاز دارد، پروتئین تراپی انتخاب بهتری خواهد بود. البته پیش از انجام هر یک از این روشها بهتر است با یک متخصص مو مشورت کنید تا بهترین گزینه برای موهای شما مشخص شود.
جمع بندی
به طور کلی پروتئین تراپی مو و کراتین تراپی هر دو روش مؤثری برای بهبود و سلامت موها به شمار میروند. با استفاده از پروتئین تراپی، موها تقویت میشوند، حجم و قدرت بیشتری مییابند و سلامت آنها بهبود مییابد. در کراتین تراپی نیز فر موها کاهش پیدا میکند و درخشندگی و نرمی بیشتری در موها قابل مشاهده است.
نتایج پروتئین تراپی و کراتین تراپی به مواد مورد استفاده شده بستگی دارد و این اثرگذاری معمولا بین ۴ الی ۶ ماه است. با انتخاب محصولات مناسب و مشاوره با متخصصان مربوطه، میتوانید بهترین نتیجه را از پروتئین تراپی برای موهای خود به دست آورید. شما میتوانید قبل از انجام این روش با دکتر پوست و مو مشورت کنید.