مقالات آموزشی

جنس مو و انواع آن، جنس مو شما چیست؟

انواع موها

همه‌ما می‌دانیم بخش اعظم زیبایی افراد خصوص خانم‌ها در گرو داشتن موهایی سالم و خوش فرم است. جنس مو نقش بسزایی در زیبایی و سلامت مو ایفا می‌کند. اما گاهی اوقات برخی  بیماری‌های مویی می‌تواند تا حد زیادی سلامت و زیبایی مو را به خطر بیاندازد. اما قبل از این که  به دنبال روش‎‌های مراقبت از مو بروید باید جنس موهای خود را بشناسید تا طبق آن مراقبه مخصوص موهای‌تان را در پیش بگیرید.

اما جنس موی شما چیست؟ شاید تا به حال از جنس موی خود مطلع نبوده‌اید! اما مطب زیر به شما کمک می‌کند به جنس موی خود پی ببرید و هر چه زودتر در راستای سلامت آن مراقبه‌های لازم را انجام دهید. در ادامه مطلب، آشنایی با جنس مو و انواع آن را از سایت زلفان بخوانید.

بافت مو چیست؟

برخی افراد بافت مو و جنس مو را یکی می‌دانند. این در صورتی است که بافت مو معرف و البته بیان کننده‌ی وضعیت مو است. یا به طور واضح‌تر بخواهیم تعریفی از بافت مو داشته باشیم باید بگوییم. بافت مو‌ی همه‌ی ما در رحم مادر تشکیل و البته مشخص می‌شود. بافت مو در سه حالت نازک، متوسط و ضخیم قرار می‌گیرد. بافت موی نازک نسب به دو بافت دیگر از حساسیت و شکنندگی بالایی برخوردار است. ساختمان این نوع بافت تنها از دو قسمت کوتیکول (Cuticle) و پوسته تشکیل شده است. بافت موی متوسط  نسبت به بافت نازک در برابر شرایط محیطی از استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار است.

این نوع بافت مو رایج‌ترین بافت مو است. در واقع  موی اکثر افراد از چنین بافتی تشکیل شده است. موی ضخیم نسبت به دو بافت مذکور خشن‌تر و سر سخت‌تر است. ساختمان این بافت از سه لایه‌ی پوسته، کوتیکول و مغزینه تشکیل شده است.  مقاومت بالا، مقاوم در برابر رنگ مو، حالت پذیری خوب، مقام در برابر گرما و… از جمله مواردی هستند که این بافت را نسبت به بافت نازک و متوسط محبوب‌تر کرده است. البته مویی با این نوع بافت به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد.

جنس مو و انواع آن را بهتر بشناسید

موها بر حسب ساختمانی که دارند به چند گروه موی خشک، موی چرب، موی آسیب دیده و موی مختلط تقسیم می‌شوند. معمولا هر کدام از این جنس موها درگیر یک نوع بیماری مویی می‌شوند که در نهایت به حالت‌های متعددی مثل خشکی، چربی، موخوره، ریزش، شکنندگی، وزوزی و… دچار می‌شوند. اما خوشبختانه برای هر یک از حالت‌های مذکور مراقبه‌های مخصوصی وجود دارد که تا حد چشمگیری می‌تواند سلامت دوباره‌ی موهای‌تان را به شما برگرداند. در ادامه‌ی مطلب از جنس موی خود مطلع شوید و در صدد بهبود سلامت آن اقدامات لازم را انجام دهید.

جنس مو و انواع آن

موی خشک

داشتن موی خشک یکی از رایج‌ترین و متداول‌ترین مشکلاتی است که هر فرد ممکن است حتی برای یکبار هم که شده آن را تجربه کند. اگر پس از شانه و برس کردن موهایتان متوجه مقدار زیادی موی خرد شده در اطراف و روی لباس‌هایتان شدید بدانید که موهای شما دچار خشکی بیش از اندازه شده‌‌اند و برای رفع این مشکل نیاز به توجه و مراقبت ویژه دارند.

خشکی موها به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ برای مثال کم کاری و تنبلی غده‌ی چربی پوست سر، شستشوی بیش از حد مو، استفاده از شامپوی نامناسب، شستشو مو با آب داغ، کم بود ویتامین‌های ضروری در بدن و… از جمله مواردی هستند که خشکی مو را به همراه خواهند داشت.

و اما برای رهایی مو از این حالت چه کنیم؟

اگر موهای‌تان در چنین وضعیتی به سر می‌برند باید از همین حالا مراقبه‌های لازم را در پیش بگیرید، برای شروع این مراقبه‌ها به شما پیشنهاد می‌کنیم  قبل از هر کاری  روزانه به مدت چند دقیقه پوست سر خود را به خوبی ماساژ دهید تا از این طریق غدد چربی شروع به فعالیت کنند،. کم کاری و عدم ترشح کافی غدد چربی در سر یکی از شایع‌ترین دلایلی است که خشکی مو را در پی خواهد داشت. از دیگر مراقبه‌های لازم برای موهای خشک به موارد زیر می‌توان اشاره کرد.

  • استفاده از لوسیون و شامپوهای نرم کننده‌ی مرغوب
  • شستشو موها با آب سرد و ملایم
  • استفاده از روغن‌های گیاهی برای نرم کردن مو
  • عدم تکرر در شستشو موها
  • استفاده از داروهای گیاهی مخصوص مو برای آب رسانی به پوست و موی سر

موی چرب

افرادی که جنس موهای‌شان چرب است برای تمیز نگه داشتن آنها باید کمی حوصله به خرج دهند، چرا که جنس موی چرب در کمتر از 12 ساعت پس از استحمام و شستشو دوباره حالت چربی به خود می‌گیرد، با توجه به این مسئله این افراد تقریبا هر روز باید موهای خود را بشویند. پر کاری و فعالیت بیش از حد غدد چربی در پوست سر منجر به چربی مو می‌شود. در مقاله دیگری از سایت زلفان با عنوان چگونه از شر چربی موی سر خلاص شویم؟ به بررسی ویژگی های موهای چرب و نحوه رفتار با آن پرداخته شده که می تواند اطلاعات بسیار خوبی به کاربران ارائه کند.

افرادی که جنس موهای‌شان چرب است، معمولا موهای ضعیف و کم پشتی دارند چرا که تجمع چربی در ریشه و پیاز مو باعث می‌شود که تغذیه‌ی لازم و کافی  مو تامین نشود، از این رو مو دچار ریزش می‌شود. همچنین تجمع چربی در پوست باعث خارش و سوزش پوست سر نیز می‌شود که به مرور زمان می‌تواند دردسر ساز و البته کلافه کننده باشد. از جمله مواردی که منجر به تولید بیش از حد غدد چربی در سر می‌شود را می‌توان ب دلایل زیر ربط داد:

  • فشارهای هیجانی
  • استرس
  • بیخوابی
  • تغذیه ناسالم
  • اختلالات عصبی
  • باز نگه داشتن موها و تماس زیاد دست با پوست سر

جنس مو معمولی

بهترین و ایده آل‌ترین جنس مو، جنس‌مو معمولی است. این مو در هر حالتی که باشد زیبا و خوش حالت به نظر می‌رسد.  نه کدر هستند و نه وزوزی، اگر دارای این جنس مو هستید قطعا شما فرد خوش شانسی هستید. برای شستن این موها باید از شامپوی مخصوص موهای معمولی استفاده کنید. همچنین باید در تمیز نگه داشتن آنها کوشا باشید. تکرار در شستشو و یا عدم شستشوی به موقع می‌تواند تاثیر منفی بر روی ساختمان مو بر جای بگذارد. پس بهترین زمان شستشو برای این موها یک روز یا دو روز در میان است. امروزه خوشبختانه محصولات مراقبتی مختلفی برای انواع موها در دسترس افراد قرار دارد که می توانند به رشد و جذابیت موها کمک کنند. آر پی مو پلکس فلپس (RP Plex fleps) یکی از بهترین محصولات مراقبت از مو است.

آر پی مو پلکس فلپس

موهای مختلط

اکثر خانم‌های مو بلند دارای جنس مو مختلط هستند. به مویی که حاصل ترکیب موی خشک و موی چرب باشد موی مختلط گفته می‌شود. در واقع پوست سر افرادی که موی مختلط دارند چرب است. یعنی یکی دو روز پس از استحمام شاهد چربی پوست سر و موهای کف سر خود می‌شوند این در صورتی که انتهای موهای آن‌ها خشک و وزوزی است، و حتی موخوره و موهای چند شاخه‌ای نیز در این قسمت دیده می‌شود. لازم است بدانید برای این دسته از موها باید از انجام مراقبه‌های ضروری مخصوص موهای مختلط دریغ نکنید. در واقع شما باید برای  قسمت بالایی موهای‌تان از مراقبه‌ها مخصوص موهای چرب و برای قسمت انتهایی موهای‌تان مراقبه‌های مخصوص موهای خشک را در پیش بگیرید.

شاید در پیش گرفتن این دو مراقبه به طور همزمان کمی برایتان دشوار و طاقت فرسا باشد اما بدانید برای داشتن موهایی بلند و زیبا باید چنین مشکلاتی نیز دست و پنجه نرم کنید. برای شستن موهای کف سرتان و موهایی که به پوست سر نردیک‌تر هستند باید از شامپوی مخصوص موهای چرب استفاده کنید در حین استفاده از این شامپوها موهای‌تان را بلافاصله آبکشی نکنید و اجازه دهید چند دقیفه‌ای موهای‌تان در کف باقی بمانند. حالا باید برای شستن انتهای موهای‌تان از شامپوهای مخصوص موهای خشک استفاده کنید. همچین استفاده از نرم کننده نیز برای این قسمت (قسمت انتهایی) از موهای‌تان نیز بی تاثیر نیست، سعی کنید  قسمت انتهایی مو را کمتر بشوید تا خشکی آن دو چندان نشود.

موهای آسیب دیده

هنگامی که مو در معرض مواد شیمیایی قرار می‌گیرد آسیب‌های جدی به ساختمان آن  وارد می‌شود. از عوامل شایعی که می‌توانند صدمه‌های جبران ناپذیری به مو و ساختمان آن وارد کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی نامرغوب و بی‌کیفیت  مخصوص مو
  • رنگ کردن مداوم موها
  • سشوار کردن موی خیس با حرارت بالا
  • رفتن طولانی مدت در زیر آفتاب ( اشعه مضر آفتاب می‌تواند مو را در معرض آسیب جدی قرار دهد).
  • دکلره کردن مو
  • مش کردن مو
  • هایلایت کردن مو

مو تاثیر مستقیمی بر روی زیبایی همه‌ی افراد می‌گذارد. از این رو هر کس در مراقبت از موهای خود نهایت سعی خود را می‌کند. اما متاسفانه برخی افراد هنوز که هنوز است جنس موی خود را نمی‌دانند، عدم اطلاع از جنس مو برابر است با به خطر افتادن هر چه بیشتر سلامت مو، از این رو باید قبل از هر کاری جنس مو خود را بدانید چرا که هر جنس مو با توجه به ساختمانی که دارد مراقبه‌های خاص خود را می‌طلبد. اگر می خواهید کراتین کادیوو اصل را حریداری نمایید، می توانید به بخش کراتین سایت زلفان مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *